Muligt internt opgør i Black Cobra

Mandagens nedskydning af en ung mand er muligvis et internt opgør i gruppen Black Cobra, som fortsat nægter, at de har noget med bandekonflikten at gøre.

Politiet spærrede mandag aften hele parkeringsområdet omkring Equinox Fitness i Valby af, mens de afhørte vidner og samlede tekniske beviser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg

Nedskydningen af den 20-årige mand, der mandag aften blev skudt i maven på klods hold foran Equinox Fitness på Gl. Køge Landevej i Valby, kan være et internt opgør i Black Cobra, erfarer Berlingske Tidende.

Kilder tæt på miljøet, oplyser, at der er flere forhold, der peger i den retning. Blandt andet fordi de forskellige grupperinger opfatter træningscentrene som et sted, hvor man har »helle« og kan træne i fred, og en overtrædelse af dette vil optrappe hele konflikten. Men det afviser Black Cobras talsmand for Sydsjælland, Alex Andersen:

»Han er en af mine bedste venner. Jeg kender ham derfor rigtig godt og ved, at han er vellidt af alle i gruppen. Så det kan jeg fuldstændig afvise.«

Ifølge Berlingskes oplysninger har den 20-årige etniske dansker en lang række kriminelle handlinger bag sig og har tidligere slået sine folder som medlem af en gruppe, som har sit udspring i Hvidovre. Han er efterfølgende kommet ind i Black Cobra, hvor han i øjeblikket har en position som prøvemedlem. Berlingske har tidligere truffet ham i forbindelse med et interview med talsmanden for Black Cobra i Roskilde, som den 20-årige optrådte som livvagt for. En anden kilde tæt på Black Cobra fortæller til B.T., at den 20-årige vidste, at nogen var efter ham:

»Kort inden han tog op for at træne, fortalte han sin søster, at han havde en fornemmelse af, at nogen snart ville forsøge at skyde ham,« fortæller han.

»Rygterne er gået rigtig hurtigt. Nogle taler om, at det er nogle af hans gamle venner, som er faldet ham i ryggen. Andre snakker om, at det er AK81, der står bag. Men for at være helt ærlig, så ved man det ikke. Han ved det formentlig kun selv,« siger kilden til B.T.

Hævn?
Begge kilder afviser, at Black Cobra er en del af bandekrigen og vil heller ikke kommentere, hvorvidt de vil hævne deres 20-årige kammerat. Ifølge Kim Kliver, kriminalinspektør og leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, er det endnu for tidligt at sige noget om, hvilke motiver, der ligger bag skudopgøret, og om hvorvidt Black Cobra vil hævne sig:

»Det kommer helt an på, hvad der ligger bag. Hvis det er et personligt opgør, er det ikke normalt, at man hævner den slags. Men hvis der er tale om et opgør mellem grupperingerne, er det et andet trusselsscenarie.«

Hos Københavns Politi oplyser man, at den 20-årige er uden for livsfare og håber at kunne afhøre ham tirsdag aften:

»Vi ved endnu ikke, om det er internt, eller om det er et opgør mellem grupperingerne, men det håber vi, at den forurettede vil fortælle os mere om,« fortæller Ole Drost, efterforskningsleder ved Københavns Politi.