Mulig retssag på vej om rygelov

Advokat afgør mandag, om restauratørforening kan lægge sag an mod staten i forbindelse med rygeloven. Brancheforening mener ikke, det er pengene værd.

Kampen mod rygeforbuddet fortsætter. Mandag sidst på eftermiddagen mødes en række østjyske restauratører med en advokat i København for at få hans bud på mulighederne for at lægge sag an mod staten for krænkelse af ejendomsretten.

- Først skal vi finde ud af, om han vil tage sagen, og hvordan han vurderer vores chancer for at vinde den. Ellers venter vi, til den første bøde falder og tager en sag på den, siger formand for Restauratørforeningen af 1881, Bente Pedersen.

Brancheforeningen Danmarks Restauranter og Caféers jurister har vurderet, at det ikke er muligt at vinde en sådan sag.

- Vi mener ikke, at det er pengene værd at gå rettens vej. I stedet vil vi lægge pres på politikerne, når vi kan bevise, at de små restaurationer må lukke som konsekvens af rygeforbuddet, siger informationschef hos Danmarks Restauranter og Caféer, Carsten Kruuse, til Ritzau.

Hos restauratørernes anden brancheforening Horesta oplyser direktør Lone Njor Hult, at de ikke deltager i debatten om et sagsanlæg.

/ritzau/