Mulig retssag mod ny rygelov

Advokat afgør mandag, om restauratørforening kan lægge sag an mod staten i forbindelse med rygeloven. Brancheforening mener ikke, det er pengene værd.

Nogle restauratører har ikke opgivet kampen mod rygeloven © Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kampen mod rygeforbuddet fortsætter. Mandag mødes en række østjyske restauratører med en advokat i København for at få hans bud på mulighederne for at lægge sag an mod staten for krænkelse af ejendomsretten.

- Først skal vi finde ud af, om han vil tage sagen, og hvordan han vurderer vores chancer for at vinde den. Ellers venter vi, til den første bøde falder og tager en sag på den, siger formand for Restauratørforeningen af 1881, Bente Pedersen.

Brancheforeningen Danmarks Restauranter og Caféers jurister har vurderet, at det ikke er muligt at vinde en sådan sag.

- Vi har overvejet muligheden. Men vi mener ikke, at det er pengene værd at gå rettens vej. I stedet vil vi lægge pres på politikerne, når vi kan bevise, at de små restaurationer må lukke som konsekvens af rygeforbuddet, siger informationschef hos Danmarks Restauranter og Caféer, Carsten Kruuse, til Ritzau.

Hos restauratørernes anden brancheforening Horesta påpeger direktør Lone Njor Hult, at de ikke deltager i debatten om et sagsanlæg.

- Vi mener, det er det helt rigtige at lave et totalt rygeforbud. Derfor har vores jurister heller ikke vurderet spørgsmålet om at lægge sag an, understreger hun.

/ritzau/