Muhammed-tegninger skal udstilles i Den Sorte Diamant

Organisationen Stop Islamiseringen af Danmark vil udstille omstridte Muhammed-tegninger i på Det Kongelige Bibliotek i København. Da udstillingen blev vist i Texas, blev den angrebet af terrorister.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en trussel mod ytringsfriheden, at man ikke kan vise Muhammed-tegninger i det offentlige rum uden at frygte for sit liv.

Sådan lyder argumentationen fra organisationen Stop Islamiseringen af Danmark, der længe har kæmpet for at få en amerikansk Muhammed-udstilling til Danmark.

Og det ser nu ud til at lykkes. Muhammed-tegningerne blive vist i Den Sorte Diamant i København 15. august, oplyser formand Anders Gravers i en pressemeddelelse. Den Sorte Diamant kan dog tirsdag eftermiddag ikke bekræfte over for Berlingske Nyhedsbureau, at udstillingen skal finde sted.

Udstillingen blev i begyndelsen af maj vist i den amerikanske by Garland, hvor den blev udsat for et mislykket terrorangreb. To islamister blev skudt og dræbt, da de forsøgte at angribe arrangementet.

Udstillingen, der omfatter værker fra den amerikanske islam-kritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne profeten Muhammed, skulle have været udstillet i Fremskridtspartiets telt på Folkemødet i weekenden, men planen blev aflyst i sidste øjeblik, da partiet bakkede ud.

Formand for Stop Islamiseringen af Danmark, Anders Gravers, fortæller i en pressemeddelelse, at han er glad for løsningen:

»Stedet, vi afholder Muhammed-udstillingen, er rent symbolsk Den Sorte Diamant i København - samme sted som Hizb ut-Tahrir afholder møder og udspyr deres danskerhad,« siger han-

Under udstillingen vil der være taler om ytringsfrihed og demokrati, ligesom »en kendt kunstner« vil tale om tegningerne. Andre kunstnere skal afbillede vers fra koranen.