Muhammed i burka

Anti-islamister bruger dele af Kurt Westergaards Muhammed-tegning, trods fogedforbud mod at anvende den under dagens demontration i Aalborg. Kun profetens øjne kan ses under en burka.

Formand for foreningen Stop Islamiseringen af Danmark Anders Gravers, omgivet af afslappede tilhængere med dannebrogsflag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stop Islamiseringen af Danmark, SIAD, gik som planlagt klokken 13 i gang med sin demonstrationen i Aalborg, som på forhånd har fået stor presseomtale.

Som forventet var der dukket mod-demonstranter op, og parterne stod det meste af tiden og råbte slagord mod hinanden henover Kastetvej med en talstærk politistyrke imellem sig.

Foreningen havde på forhånd meddelt, at man ville bruge Kurt Westergaards tegning af profeten med en bombe i turbanen som symbol på ytringsfrihed.

Men Jyllands-Postens tegner vil ikke spændes for en bestemt vogn, så han fik i går nedlagt fogedforbud mod brug af tegningen.

Det ser nu ud til, at foreningen alligevel bruger dele af tegningen - muligvis i en overtrædelse af forbudet.

Tegningen blev i hvert fald set i demonstrationen i bogstavelig talt sløret version: SIAD formand Anders Gravers holdt i hænderne et skilt med en "burka" klipset på, så kun et par øjne titter frem.

Øjnene er taget fra Kurt Westergaards tegning af profeten med bombe-turbanen, bekræfter Anders Gravers over for Berlingske.

Det er altså ikke hele tegningen, men en genkendelig del af den, som bliver brugt.

"Ytringsfriheden har fået burka på," var det slagråb, som Gravers ledsagede skiltet med i starten af demonstrationen.

Umiddelbart derefter gik de i alt 20 anti-islamister dog i gang med at danne råbekor mod en gruppe indvandrer-drenge på den anden side af vejen. "God tur hjææm", råbte danskerne til drengene, som svarede igen med arabiske slagord.

Mod-demonstrationen omfattede omkring 50 personer, heraf en stor portion dansk-udseende unge i autonom-inspireret påklædning.