Motorvej spærret efter giftigt dampudslip

Opdateret kl. 08.02: Folk i Taulov skal holde sig inden døre efter et syreudslip på Arlas mejeri i byen. Motorvej er afspærret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et udslip af kemikalier på Arlas mejeri i Taulov mellem Kolding og Fredericia, får politiet til at give folk i byen besked på at blive inden døre.

- Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der er lækket, men der er i hvert fald tale om salpetersyre og muligt andre stoffer, der udvikler meget giftige dampe, hvis de blander sig, siger vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

- Der er ingen beboelse i området, men de, der er på arbejde på de nærliggende virksomheder, skal blive indenfor og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg. De, der skal møde til morgen, skal blive væk, siger vagtchef Jesper Duus ved Sydøstjyllands Politi.

Udslip kan vare til op ad formiddagen

E 20 Taulov-motorvejen mellem Kolding og Fredericia samt Østjyske Motorvej mellem Fredericia og Vejle er spærret i alle retninger, og det er uvist, hvornår de åbner igen.

- Vi har sendt bud efter specialister fra Herning, der kan måle nedfald af nitrøse gasser, så jeg er bange for, at det kan vare til op ad formiddagen, siger vagtchefen.

Motorvejen er i det område befærdet af cirka 60.000 biler i døgnet.

Derfor er røgen farlig

Østjyllands politi er stadig i tvivl om, hvorvidt udslippet indeholder de farlige klordampe, som ved indånding kan udarte sig til vand i lungerne.

Men røgen er under alle omstændigheder farlig.

- Vi ved, at der i hvert fald er tale om salpetersyre og natronlud. Når de bliver blandet, giver det nitrøse gasser, som er farlige at indånde. Alt i alt er det nogle ton, der er fordampet, siger Jørn Lindhardt og fortsætter:

- Røgen går op i en bue, og der hvor røgen slår ned, skal man ikke opholde sig.

Ingen personer er kommet noget til ved udslippet.

- Der var et par brandfolk, som blev tjekket af en læge, men der var ikke noget at komme efter. Der holdt et par lastbilchauffører på kanten af området, og dem måtte vi over og jage væk, siger han.

/ritzau/