Motorvej åbner med massiv kø efter muligt stenkast

Politi har genåbnet Amagermotorvejen, der har været spærret ved afkørsel 22, efter mistanke om stenkast.

Amagermotorvejen var lukket i omkring en time, fordi politiet skulle undersøge et muligt stenkast fra en bro. Det skabte massiv kø. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand kommer kørende nord ad Amagermotorvejen, da han mandag eftermiddag ser en sortklædt skikkelse, der tilsyneladende kaster noget fra motorvejsbroen mod vejbanen.

Den hændelse fik Københavns Vestegns Politi til at afspærre en motorvejen mod nord fra afkørsel 22 mandag eftermiddag, fortæller vagtchef Brian Holm.

»Han føler, han ser, at der bliver kastet en knytnævestor ting - muligvis en sten - direkte mod hans bil uden at ramme.«

»Det giver anledning til, at vi lukker motorvejen for at se, om vi kan finde den sten og blive klogere på, hvad der er sket, og hvem der kastede den,« siger vagtchefen.

Stedet var spærret i knap en time, mens politi og hunde afsøgte stedet. Her lykkedes det dog ikke at finde nogen spor af stenen.

»Vores anstrengelser var lidt forgæves, men det kan der være flere årsager til,« siger Brian Holm, som nævner, at der måske var tale om noget, der er fløjet op i luften, idet personen går over broen.

Det kan også have været jord, der er kastet.

Personen på motorvejsbroen er af bilisten beskrevet som en mand på 16-20 år. Han var helt klædt i sort og havde måske også maskeret sit ansigt.

Politiet vil ifølge vagtchefen undersøge, om der er videoovervågning i området. Desuden hører politiet gerne fra vidner, der måtte have set noget på stedet.

Kort efter klokken 15 skrev Københavns Vestegns Politi på Twitter, at vejen er genåbnet.

Der er dog opstået en del kø på stedet. Og da det kolliderer med myldretiden, forventer politiet, at trafikken på Amagermotorvejen vil være påvirket de næste timer.

/ritzau/