Moskéer til kvinder: I skal ikke melde jeres voldelige mænd til politiet

Tre moskeer i Aarhus anbefaler kvinde ikke at gå til de danske myndigheder, selv om hendes mand er voldelig.

Grimhøjmoskeen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis din mand slår dig, skal du ikke gå til politiet.

Sådan lyder budskabet fra tre moskeer i Aarhus, viser skjulte optagelser fra andet afsnit af TV2-serien 'Moskeerne bag sløret'.

De tre moskeer er Fredens Moske, Al-Taqwa og Grimhøjmoskeen.

De nye afsløringer kommer, efter at TV 2 blandt andet har dokumenteret, hvordan Grimhøjmoskeen har lagt lokaler til undervisning i sharialovens regler for stening og pisk.

Imamen i Fredens Moske, Radwan Mansour, kalder sig moderat muslim og siger til TV 2, at moskeen ikke har aktiviteter, der strider imod dansk lovgivning, og at man ønsker at være en aktiv del af det danske samfund.

Men bag lukkede døre viser imamen en anden side af sig selv og moskeen:

- Jeg giver dig et råd: Lad være med at gå til danskerne, siger imamen på de skjulte optagelser.

Til TV 2s muldvarp i dokumentarserien "Fatma" fortæller imamen en dækhistorie baseret på sande historier fra flere kilder, som TV 2 har talt med.

Historien handler om, hvordan hendes mand gentagne gange udsætter hende for vold, så hun får mærker, at manden ikke accepterer hendes nej til sex, og at han ønsker at tage en kone mere.

"Fatma" forklarer Radwan Mansour, at hun har talt med sin etnisk danske veninde, som anbefaler hende at gå til politiet. Men dette er imamen fra Fredens Moske ikke enig i.

- Det vil give problemer og skabe splittelse. I stedet for at have et mindre problem, vil de forstørre det, så det ikke længere kan løses, forklarer Radwan Mansour.

I stedet råder han "Fatma" til at sætte sin lid til gud.

- Det er bedre, at du holder ud, så længe du kan. Så kan det være, at han (manden, red.) med guds hjælp forbedrer sig.

Derudover viser skjulte optagelser, at både Grimhøjmoskeen og Al-Taqwa-moskeen også råder TV 2s muldvarp til ikke at gå til dansk politi for at komme ud af sit voldelige ægteskab.

Hos Østjyllands Politi har an taget notits af TV 2's nye dokumentation.

- Vi har vores dialog med mange institutioner i forbindelse med Aarhus-modellen, og der er det sådan, at vi gør meget ud af det forebyggende arbejde.

- Det vil vi blive ved med at holde fast i. Der tager vi selvfølgelig stilling til, hvordan den dialog skal være, og hvordan vi samarbejder med de parter, der er, siger politiinspektør Jan Andersen.

Ifølge TV 2 har moskeerne ikke ønsket at kommentere de senest offentliggjorte optagelser.

/ritzau/