Morten Storm vil i hjemmeværnet

Nu må vi se, om de vil have mig, lyder det fra den tidligere PET-agent.

Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere PET-agent Morten Storm har meldt sig ind i det danske hjemmeværn, skriver metroxpress.

Storm vil gerne beskytte Danmark mod krig og terrortrusler, fortæller han.

»Nu må vi se, om de vil have mig. Terrorangrebet i Frankrig viser jo, at der er nok farer - og der ikke skal mere til end et fuldautomatisk maskingevær til, før man kan terrorisere et helt samfund. Der er jo nok af konflikter - det kan vi jo også se i borgerkrigen i Ukraine,« siger Morten Storm til metroxpress.

Ifølge avisen opfordrer han alle danske kvinder og mænd til også at melde sig til hjemmeværnet.

Politiets Efterretningstjeneste (PET), som har haft flere konflikter med den tidligere agent, skal dog sikkerhedsgodkende Morten Storm, før han kan optages i hjemmeværnet.

Og får Storm ikke godkendelsen, vil han melde han sig ind i det britiske hjemmeværn, fastslår den tidligere agent, som på nuværende tidspunkt er bosat i Storbritannien.

Morten Storm stod i 2012 frem i Jyllands-Posten og afslørede, at han og PET videregav oplysninger, der satte den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, i stand til at opspore blandt andre al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki, som senere blev dræbt i et amerikansk droneangreb.

PET afviste efterfølgende, at efterretningstjenesten direkte eller indirekte medvirkede til den CIA-operation, som førte til drabet på al-Qaeda-lederen.