Morfinafhængige Jesper Schmidt tog 99 piller om dagen – alligevel blev lægen ved med at udskrive flere

Efter en rygoperation blev Jesper Schmidt ordineret stærke smertestillende piller. Han begyndte med 14 piller dagligt, men efter en kort periode eskalerede forbruget og blev til et regulært misbrug.

 
Jesper Schmidt tog 99 piller om dagen, da misbruget var værst. Produktion: Siri Philippa Hollmén Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Schmidt var 38 år og arbejdede som kok, da han fik en rygskade på jobbet. Det betød, at han måtte gennemgå en omfattende operation, der efterfølgende bød ham mange smerter.

»Jeg var et aktivt menneske, der windsurfede, spillede fodbold og løb fem kilometer om dagen. Efter operationen fortalte lægerne mig, at jeg aldrig kunne være aktiv på samme måde igen.«

Jesper Schmidt opgav i første omgang at få sit gamle liv tilbage og måtte tage stadig flere piller for at nedbringe smerterne. Til sidst tilbragte han næsten alt sin tid på sofaen og havde hverken overskud til huslige pligter eller sociale arrangementer.

»Hver dag på opioider (stærke smertestillende piler, red.) føltes som at have tømmermænd, og alligevel kunne jeg kun tænke på, hvornår jeg fik mit næste fix.«

Hør Jesper Schmidts historie i videoen ovenfor.

Ifølge de seneste opgørelser er der 440.000 danskere, der får ordineret opioider, mens antallet af »langtidsbrugere« ligger på knap 150.000. Her kan du læse mere om Jesper Schmidts historie, og du kan læse mere om, hvad de praktiserende læger gør for at reducere antallet af »langtidsbrugere«.