Mor nægter anklage om sexovergreb på færge

54-årig kvinde afviser at have udlånt sin mindreårige datter til sexovergreb om bord på færger til Ærø, Norge og Sverige.

Hjørring: Blev en mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb under færgeture til Ærø, Norge og Sverige? Eller er det pure opspind, som pigen har fundet på.

Det er spørgsmålet, som Retten i Hjørring skal tage stilling til.

En 54-årig mor er tiltalt for at have medvirket til voldtægt af sin egen datter på færgeture til henholdsvis Norge og Sverige og på Ærøfærgen.

Sagen er en udløber af en større sag om seksuelt misbrug af pigen, også kendt som Skagen-sagen.

Her blev moren og hendes daværende samlever sidste år idømt henholdsvis otte og syv års fængsel for grove seksuelle overgreb mod pigen.

Mens retssagen stod på, kom der nye oplysninger frem.

Pigen fortalte sin plejemor om flere seksuelle krænkelser, som skulle være sket under færgeture dels på Ærøfærgen, dels på ture fra Nordjylland til Sverige og Norge.

Det fik anklagemyndigheden til at rejse ny tiltale mod kvinden.

Moren er tiltalt for medvirken til voldtægt af datteren ved at have opfordret flere mænd til at have sex med datteren under sejlturene.

Overgrebene skal være sket på toiletter på færgerne, og moren har ifølge anklagen ventet udenfor, mens mændene forlystede sig med pigen.

Men det er rent opspind, siger moren og kalder de påståede overgreb for "sørøverhistorier".

- Jeg mener, at K (pigen, red.) er blevet presset til at finde på flere og flere historier. Til sidst kan man ikke finde på flere. Man har kørt hende rundt så meget i manegen, sagde kvinden i retten.

Hun mener, at de seksuelle overgreb, som pigen bevisligt har været udsat for, i virkeligheden er foretaget af plejefaren i den familie, pigen blev anbragt i.

Det er ikke lykkedes politiet at identificere alle de mænd, der ifølge pigens egen forklaring har begået overgrebene på færgerne.

Men der er sat navn på en af de formodede krænkere, en 51-årig mand, som tidligere har været kæreste med moren.

Han bestrider ikke, at han har været på adskillige sejlture sammen med moren og pigen. Men der foregik intet lyssky undervejs, hævder han.

Der falder dom i sagen på tirsdag.

/ritzau/