Mor fængslet for knivdrab på søn og brandstiftelse

Kvinde er i kritisk tilstand og kunne ikke møde i retten. Det er uvist, hvordan hun stiller sig til sigtelsen.

En 33-årig kvinde er søndag blevet fængslet for lørdag at have dræbt sin søn og for at have anstiftet brand i lejlighed på Violvej, hvor hun befandt sig med drengen. Politiet mener, drengen er blevet knivdræbt. Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 33-årig mor dræbte ifølge politiets sigtelse sin seksårige dreng med knivstik.

Efterfølgende anstiftede hun ildebrand i lejligheden på Violvej i Kolding, hvor hun og drengen befandt sig, lyder beskyldningerne.

Retten i Kolding har søndag valgt at varetægtsfængsle kvinden på baggrund af sigtelsen, fortæller anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi.

»Hun er blevet varetægtsfængslet, indtil hun er i stand til at møde for retten,« fortæller Tobias Engby.

Lørdag klokken 16.55 modtog brandvæsnet en melding om røg fra en lejlighed og rykkede ud til Violvej. Her fandt man en dreng og en kvinde i lejligheden. Drengen blev efterfølgende erklæret død.

Kvinden blev indlagt på hospitalet, og Sydøstjyllands Politi har søndag i en pressemeddelelse oplyst, at hendes tilstand er kritisk.

Tobias Engby fortæller, at kvinden på grund af sin tilstand ikke har kunnet drøfte sigtelsen med sin forsvarsadvokat. Derfor er det på dagens retsmøde ikke blevet oplyst, hvorledes kvinden forholder sig til den alvorlige sigtelse.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og Tobias Engby må derfor ikke oplyse yderligere om, hvad der er blevet fremlagt af oplysninger i retten.

Man kalder det en »varetægtsfængsling in absentia«, når retten træffer afgørelse om fængsling, hvor den sigtede ikke er til stede i retten.

I sådanne sager skal den sigtede, når vedkommende igen er i stand til at møde i retten, stilles for en dommer, inden der er gået 24 timer.

/ritzau/