Mor er den bedste i verden

»Mother«. Det engelske ord for »mor« er blevet valgt af 40.000 ikke-englændere som det smukkeste ord i det engelske sprog, skriver avisen The Independent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afstemningen var arrangeret af det engelske kulturinstitut British Council i 102 ikke-engelsktalende lande, og ifølge engelske sprogeksperter, de 70 mest populære ord nogle andre, end dem englændere selv ville vælge.

De femten mest populære ord er mother, passion, smile, love, eternity, fantastic, destiny, freedom, liberty, tranquility, peace, blossom, sunshine, sweetheart og gorgeous.

»Det overrasker mig, at mother blev nummer et. Jeg synes ikke selv, at det er et særligt smukt ord, men det kan afspejle, at folk vælger et ord ud fra det, de tror forventes af dem. Det hænger muligvis også sammen med, at moderbegrebet er så betydningsfuldt i de mere matriarkalsk-sindede, katolske lande,« siger Tony Thorne, der leder sprogafdelingen på King's College i London.

Digteren Andrew Motion siger til avisen, at det er tankevækkende, at valget af ordet mor er tankevækkende, da det meget ofte er det første ord, et menneske udtaler, og i mange tilfælde også det sidste ord. krl