Mor afviser mishandling af sine fem børn

En nordjysk kvinde afviser alle anklager om vold mod sine fem børn og hævder, at hun altid har været »en god mor«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 36-årig mor, der er tiltalt for grov vold mod sine fem børn, nægter alle anklager.

Det fremgik, da den 36-årige tirsdag afgav forklaring på retssagens første dag i Retten i Aalborg.

»Jeg har aldrig slået, spyttet eller sparket dem. Jeg har været en god mor og altid været der for mine børn. Jeg kan godt have råbt af dem, ikke meget, men for at skære igennem,« sagde kvinden ifølge nordjyske.dk i retten.

Kvinden er tiltalt for at have udøvet systematisk grov vold mod sine fem børn over en periode på 15 år. Ifølge anklageskriftet har kvinden slået børnene - både med hænderne og med blandt andet en hundelænke, bøjler, bestik og en fluesmækker.

Desuden er hun anklaget for at have taget kvælertag på børnene og at have bidt dem, ligesom moren i flere tilfælde skulle have krænket sin datters blufærdighed over en periode på fem år.

Den 36-årige er også tiltalt for have truet sin søn til forud for en planlagt videoafhøring hos politiet i 2011 ikke at fortælle om den vold, han var blevet udsat for.

En politianmeldelse fra Mariagerfjord Kommune om at moren skulle have begået vold mod de to yngste børn, fik i oktober 2011 politiet til at starte efterforskningen mod kvinden.

Kvindens forsvarer, Ken Ellemose, forsøgte i retten tirsdag at få afvist anklagerne om vold, fordi han mener, at anklageskriftet er formuleret for bredt, da det beskriver vold begået syv forskellige steder fra 1997 til 2012.

»De enkelte episoder burde have været delt op på hver enkelt adresse, så vi ved, hvad det er, min klient er anklaget for at have begået, samt hvor og hvornår,« sagde Ken Ellemose ifølge nordjyske.dk.

Det synspunkt var dommeren dog ikke enig i. Sagen fortsætter onsdag, og der forventes at falde dom torsdag 24. april.