Monpezat til Frederik og Joachim

Kronprins Frederiks og prins Joachims franske aner kan i fremtiden læses i deres titler. De bliver grever af Monpezat, mens Mary og Marie bliver grevinder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da prins Henrik i 1967 blev gift, måtte han sige farvel til sit borgerlige Monpezat. Nu kommer det franske navn til ære og værdighed i det danske kongehus, hvor dronning Margrethe har besluttet, at kronprins Frederik og prins Joachim skal have titlen greve af Monpezat. Samtidig bliver kronprinsesse Mary og den kommende prinsesse Marie grevinder af Monpezat.

Kabinetssekretær Henning Fode siger til Ritzau, at dronningen og prins Henrik på den måde ønsker at knytte forbindelsen til det fædrene franske ophav.

- Dronningen og prinsgemalen har overvejet det her gennem lang tid, og det har ført med sig, at man synes, at det var en rigtig ting at gøre, siger Henning Fode.

Titlen føres også videre til kronprins Frederiks to børn, Christian og Isabella, som bliver greve og komtesse af Monpezat, og til prins Joachims to sønner, Nikolai og Felix, der ligesom fætter Christian bliver grever af Monpezat.

De nye titler påvirker ikke de titler, som kongehusets medlemmer allerede har.

/ritzau/