Molotovcocktails mod skoler

En skole nedbrændt og fem andre forsøgt antændt med molotovcocktails som led i optøjer. Skolebørn i Bagsværd møder mandag til brandtomt. VIDEO: Sociolog: Optøjer handler om social ulighed

Gangene på Værebroskolen i Bagsværd sejler med vand fredag morgen efter nattens brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

Adskillige skoler i og udenfor København blev torsdag aften mål for unge ballademagere. Status fredag morgen lyder:

En delvist udbrændt skole i Bagsværd, mange andre i og udenfor København, som er forsøgt antændt med molotovcocktails og en skole i Ringsted, hvor der også blev kastet en flaske med brandbar væske gennem en rude på en skole.

Mest alvorlig er situationen på Værebroskolen i Bagsværd.

Her er 10 klasseværelser udbrændt. Chefpolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Ib Meng, siger til Berlingske.dk, at der ikke er nogen spor at gå efter i øjeblikket, men efterforskningen er begyndt.

Dot Andersen, der er viceskoleleder på Værebroskolen siger, at hun er meget chokeret over det, der er sket i nat, og at man vil forsøge at genhuse børnene i den store bygning på mandag, når de vender tilbage fra vinterferie.

På Magistervejens Skole i Københavns Nordvestkvarter blev der kastet en molotovcocktail gennem en rude til et klasseværelse, men ilden nåede ikke at fænge, så resultatet blev det som politiet betegner som ”forsøg på brandstiftelse.”

Også i Ringsted blev en skole forsøgt stukket i brand. På Søndre Parkskole blev en molotovcocktail smidt gennem ruden ind til et sløjdlokale, men også her gik ilden ud, inden den nåede at få fat, så skolen i dag står med et godt sodsværtet sløjdlokale.

Høje Gladsaxe Torv Skole har også været udsat for ildspåsættelse. Gerningsmænd har knust en rude og sat ild til et klasseværelse. Politiet melder, at der også er blevet begået en del hærværk på skolen, og at en lastbil ved skolen blev sat i brand.

Handelsskolen på Baltorpvej 20 i Ballerup er også blevet angrebet i nat med en molotovcocktail. Der er dog ikke sket skade på ejendommen. Vidner har set unge folk løbe væk fra gerningsstedet.

En fritidsklub på adressen Høje Gladsaxe 71 blev sat i brand. En rude blev knust, og der blev sat ild til caféen. Der er skader for flere hundrede tusinde kroner.

Ballerup Kommune er også ramt. Gerningsmænd har knust en rude og kastet en molotovcocktail ind på et kontor, hvor ilden fik fat i en papirstak. Bygningens sprinklersystem fik selv slukket branden.