Mogens Camre var i terrorists søgelys: »Det undrer mig ikke«

Mellem de to terrorangreb i København sidste år søgte Omar el-Hussein på flere fremtrædende islamkritikere fra en computer på Nørrebro. Blandt dem er DFeren Mogens Camre.

På mellem de to angreb søgte Omar el-Hussein efter Mogens Camres adresse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havde Omar el-Hussein også planer om at angribe Dansk Folkepartis Mogens Camre?

Det spørgsmål er blevet aktuelt efter, at det torsdag kom frem, at Omar el-Hussein i timerne mellem terrorangrebene på Krudttønden og Synagogen i februar sidste år foretog en onlinesøgning på islamkritikerens adresse.

Det blev fortalt ved dagens retssag i Københavns Byret, hvor fire mænd er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein under terrorangrebet.

Omar el-Hussein foretog ifølge politiets efterforskning en søgning på DF-politikeren Mogens Camre fra internetcafeen PowerPlay på Nørrebro, hvor han ifølge videoovervågningen mødtes med en af sine formodede hjælpere. Det skulle være sket omkring klokken 21.30 lørdag 14. februar 2015. Desuden søgte han på en adresse, som kan knyttes til Nicolai Sennels, der er formand for den danske afdeling af den islamkritiske bevægelse Pegida, på forretningen Kihoskh på Vesterbro, som har solgt det franske satiremagasin Charlie Hebdo, på »Christiansborg« og på »militæroberst«. Forklaringen på, hvad sidstnævnte kan henvise til er endnu uvist.

Oplysningen om at Mogens Camre også var i terroristens søgelys, overrasker dog ikke politikeren, der »ikke er mere bekymret end normalt«.

»Det undrer mig ikke, for over halvdelen af mine venner er under politibeskyttelse på grund af trusler. Men jeg er jo ikke så betydningsfuld som Kurt Westergaard eller Pia Kjærsgaard, men vi kender jo forløbet,« griner han.

Hvad mener du?

»Hvis jeg skal sige det meget enkelt: Dengang jeg blev medlem af Folketinget, der kunne man gå lige direkte ind i bygningen. Der var ikke engang én betjent, der kontrollerede dig. I dag har vi ofret mange millioner kroner på at sikre Folketinget i et såkaldt frit, demokratisk land, og vi bruger en god del af politistyrken på bevogtning og folk, som er betydningsfulde her i landet, kører rundt i skudsikre biler med PET-folk ved siden af. Så kan man jo ikke tro, at det stadigvæk er et Torneroseland, vi lever i.«

»Så længe vi ikke udviser alle potentielt farlige mennesker fra landet, men tillader dem at agitere, og har gale mennesker til at holde prædikener om alle de grusomheder, der skal overgå de vantro, så undrer det mig sgu ikke, at der også er folk med den her slags ideer.«

»Omar har lige kunnet huske mit navn - det kunne lige så godt have været Pia Kjærsgaard, Peter Skaarup, eller en af de andre, han ikke kunne lide.«

Så tror du i virkeligheden, at det var tilfældigt, at han netop søgte på dit navn?

»Ja, altså så tilfældigt, at jeg jo hører til i den kreds af mennesker, som Omar ikke kunne lide.«

»Det understreger bare, hvad jeg ved i forvejen. Men jeg er ikke så let at skræmme.«

PET gjorde Mogens Camre opmærksom på Omar el-Husseins søgning forud for retssagen, men Camre fortæller, at han ikke er blevet tilbudt særlig beskyttelse. Skulle det kommer dertil en dag, er han dog klar til at lade livvagter vogte sig.

»Jeg er sådan indrettet, at jeg retter mig efter den slags - skal vi kalde det anvisninger - hvis de forekommer, men de er altså ikke forekommet. Og jeg har ikke tænkt mig at rette henvendelse for at bede om noget.«

»Jeg tror ikke på, at jeg er så betydningsfuld, at PET tilbyder noget i den retning. Det tror jeg ikke, de gør.«

I retssagen kom det desuden frem, at der dagen inden terrorangrebet blev lavet en søgning på både Krudttønden, Lars Vilks og debattøren Lars Hedegaard  fra Omar el-Husseins Facebook-side.