Møgeltønder smilede om kap med prinsesse Marie

Tusinder af mennesker var i går valfartet til Møgeltønder for at vinke, juble og lykønske prins Joachim og Danmarks nye prinsesse. Og under en solrig himmel tog byen sig ud fra dens bedste side.

Prins Joachim og Prinssese Marie vakte jubel, da de kørte fra kirken i Krone 41 – en bugatti type 41, der var udlånt af Donington Grand Prix Collection i anledning af brylluppet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Flyt jer lige, vi kan ikke se noget,« bliver der råbt mod horden af pressefolk, der står i afspærringer foran den hvidkalkede Møgeltønder Kirke.

Hele vejen rundt om kirken hænger folk ind over hækkene med danske flag i hænderne, parate til at få et glimt af Danmarks nye prinsesse og alle de andre prominente mennesker.

Den første krone-bil kører op ad grusvejen. Ud stiger én af dagens hovedpersoner, prins Joachim – i fuld uniform og med sine forlovere, de to små prinser, i hænderne.

De er i ens jakkesæt med små blomster i knaphullerne. Mens Nikolai vinker ud til de mange glade danskere, holder Felix sig lidt tættere op ad sin far og smiler genert.

Og så begynder de kongelige ellers at ankomme i en lind strøm, akkompagneret af kirkeklokkerne, og til stor glæde for de mange hoveder over hækken. Den svenske kronprinsesse. De norske. De græske. Kronprinsparret. Dronningen og prinsgemalen. Diamanterne i diademerne funkler om kap i solen, mens de mange fremmødte vifter med danske flag, hujer og klapper.

Spændingen breder sig ud over kirkeområdet. Nu er det ved at være nu.

Endelig kommer bilen, og ud træder hun. Kameraerne knipser, folk skriger, og Marie Cavallier smiler og smiler.

Pludselig tager et vindstød fat i sløret og blæser det op i luften. Det må lige rettes til, inden hun træder helt ind kirken.

Knap en time efter kommer hun ud igen med sin prins ved sin side og titlen som prinsesse af Danmark føjet til sit navn.

»Kys, kys, kys,« råber hovederne over hækken, da det nygifte par går gennem espallieren. Det er det, de har ventet på hele dagen. Og den jublende menneskemængde bliver ikke skuffet.

Kongelig stemning
Hele dagen har den lille sønderjyske by været proppet med mennesker og emmet af bryllupsstemning. Møgeltønder synes at have trukket i festtøjet.

De toppede brostensstræder er renskurede, vinduerne i de stråtækte huse er pudsede og blomsterbedene er lugede. I byens centrum har folk fra nær og fjern taget opstilling i løbet af formiddagen. De sidder på bænke, på kantstenene og i medbragte campingstole langs ruten, hvor det nygifte par vil passere forbi efter vielsen. Og med sol fra en næsten skyfri himmel kunne vejret ikke være bedre til ventetiden.

»Gud, I ser da helt kongelige ud,« udbryder en forbipasserende, da hun får øje på en håndfuld midaldrende kvinder, der har trukket deres stole helt frem til afspærringen.

»Jamen, det er vi da også i dag,« griner de tilbage. Kvinderne har iført sig ens, lyseblå satinkjoler, og tværs over brystet har de alle en elefantorden.

Af den hjemmelavede slags.

Og de er ikke de eneste, der har givet tøjet et ekstra pift i dagens anledning. Lyserøde tylskørter, plasticdiademer og små piger med sløjfer i håret pryder gadebilledet. Det samme gør læssevis af TV-kameraer, mobilsnakkende pressefolk og ordensmagten.

»De kom forbi med bombehundene i morges, da jeg sad ved morgenkaffen,« forklarer Ejlif, der bor midt i Møgeltønder, og som indrømmer, at hans stakit da lige har fået et lag ny maling.

»Det er sjældent, at Tønder bliver sat på landkortet som i dag. Det er da et postyr, men det er jo en hel folkefest,« lyder det fra Ejlif.