Møgeltønder lukker sig om dåben

Den kongelige dåb er i gang og Møgeltønder blev fra kl. 10 formiddag lukket område for den store offentlighed.Musikken til dåben

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kl. 10 fredag formiddag blev Møgeltønder lukket af politiet, og kun folk med særlige adgangskort havde herefter tilladelse til at komme ind i den lille sydvestjyske by.

Men selv fire timer før den royale dåbshandling i Møgeltønder Kirke var masser af mennesker fra nær og fjern søgt til byen.

Mange havde taget opstilling langs den idylliske slotsgade, der forbinder Schackenborg Slot med kirken for at få et glimt af de kongelige og deres op mod 200 gæster. En frisk blæst gav liv i dannebrogsflagene og fik folk til at skutte sig på denne første rigtige efterårsdag, hvor også en enkelt regnbyge kom forbi.

Den lille by var fra morgenstunden præget af hektisk aktivitet hos en større hær af pressefolk. Omkring 100 tv-folk fra henholdsvis DR og TV2 fyldte godt op med kabler, kameraer og pavilloner, og det samme gjorde omkring 75 dagblads- og ugebladsjournalister samt fotografer. Heriblandt fire tyske medier, et engelsk og tre franske.

/ritzau/