Mistanke om snyd med dyre vine i danske Coop-butikker

I Italien har fødevarepolitiet sigtet en vingård for bedrageri og beslaglagt omkring 20.000 flasker vin af mærkerne Jairo og Canaje, som var på vej til Coops butikker i Danmark.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kunne tyde på, at en gruppe italienere har moret sig over dumme danskere, der ikke kan smage forskel på god og dårlig vin.

Italiensk fødevarepoliti har i al fald sigtet en vingård nær Verona for at have puttet billig bordvin fra Sardinien og Syditalien i flasker, som prydes af etiketter, hvor det fremgår, at indholdet er kvalitetsdruer som Rondinella, Croatina og Corvina. Det skriver dr.dk.

Rondinella, Croatina og Corvina er druer, som ifølge italienske regler kun må vokse i Veneto-området i Norditalien, hvor den kendte Amarone-vin også kommer fra.

Under aktionen ved navn »Operazione Vin Dansk« beslaglagde det italienske fødevarepoliti 19.680 af disse flasker, som er af mærkerne Jairo og Canaja. To vine, der er meget populære i danske Coop-butikker, hvor de sælges for henholdsvis 70 og 100 kroner flasken.

Politichef hos fødevarepolitiet Corpo Forestale i Verona fortæller til DRs forbrugermagasin »Kontant«, at politiet tager sagen meget alvorligt. Han fortæller desuden, at der ved beslaglæggelsen af de mange vine blev fundet papirer, der dokumenterer, at indholdet kommer fra andre områder i Italien end det, der står på etiketten.

Jairo og Canaje produceres på vingården Cottini, som afviser over for »Kontant«, at der er andet vin i flaskerne end det, der fremgår af etiketterne. Supermarkedskæden Coop fastholder også foreløbigt, at den har fuld tiltro til vingården.

»Vi kender familien. De har ikke noget motiv til at gøre det. De har altid opført sig dybt hæderligt, så de vil løbe en meget, meget stor risiko ved at gøre det. Og jeg kan ikke se, at de vil få noget udbytte ud af at gøre det,« siger Coops kommunikationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til »Kontant«.

Coop foretager sig ikke noget i sagen, før der falder dom i Italien.

DRs forbrugermagasin har fået testet indholdet af nogle Jairo- og Canaje-vine fra hylderne i SuperBrugsen og Kvickly uden foreløbigt at finde tegn på, at de er falske.