Mistænkte piger koster samfundet 20.000 kr. om dagen

De to 14-årige piger, der torsdag aften angiveligt overfaldt Naser Khaders datter, koster hver eneste dag de danske skatteydere 19.224 kr.

Naser Khaders 14-årige datter efter overfaldet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to 14-årige piger, der torsdag aften angiveligt overfaldt Naser Khaders datter, koster hver eneste dag de danske skatteydere 19.224 kr.

Det er ifølge Socialstyrelsen dagsprisen for to døgnpladser på institutionen MultifunC i København, hvor 33 personer er ansat til at behandle op til otte unge med voldelig, kriminel eller på anden måde stærkt udfarende adfærd.

På et år resulterer det i en samlet regning på lige under syv millioner kroner. For det beløb får myndighederne en behandling, der skal få de unge tilbage på rette spor ved at belønne positiv adfærd. Ved at stå op til tiden, møde til undervisning, overholde aftaler og lignende kan de unge optjene point, som kan veksles til privilegier såsom tid med en Playstation.

Metoden forener flere gennemprøvede socialpædagogiske metoder og er udviklet i Norge, hvor den har vist sig meget succesfuld. I Danmark arbejdes der ifølge MultifunCs hjemmeside stadig på at indsamle videnskabelig dokumentation for effekten.