Mistænkt for Louise Borglit-drab bad om at blive indlagt to dage før. Men lægen sagde nej

Den 28-årige mistænkte var bange for, hvad han kunne finde på. Også hans sagsbehandler, frygtede ham.

Drabet på gravide Louise Borglit skete i Elverparken i Herlev 8. november 2016. En 28-årig mand er nu varetægtsfængslet i sagen efter en lang efterforskning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagen før drabet på den 32-årige gravide Louise Borglit, afviste en læge ved et psykiatrisk center at tvangsindlægge den mistænkte.

Det kom frem under grundlovsforhør fredag formiddag, hvor det blev afgjort, at den mistænkte varetægtsfængsles frem til 2. juni og skal gennemgå en mentalundersøgelse i sagen om drabet på den 32-årige kvinde i Elverparken i Herlev en novemberaften i 2016.

Den i dag 28-årige mand tog selv kontakt til det psykiatriske center to dage før drabet.

Han ville indlægges, fordi han ifølge egen påstand var ved at sprænge i luften og var bange for, hvad han kunne finde på at gøre.

Samme dag som drabet rejste han endnu et advarselsflag i systemet, da han skulle mødes med sin sagsbehandler i kommunen.

Den mistænkte kom en halv time for sent til mødet, og fremstod ifølge sagsbehandleren »skizofren og psykopatisk«.

Sagsbehandleren turde derfor ikke at afholde mødet alene med den mistænkte på sit kontor, og flyttede det i stedet til forhallen under overvågning af en betjent.

Mistænkt blev indlagt to dage efter drabstidspunkt

Senere på dagen, under en time efter drabstidspunktet, vakte den mistænkte igen opsigt, da han kom hjem og ifølge naboerne løb op og ned ad opgangen og opførte sig aggressivt.

En nabo tilkaldte politiet, som sendte en patrulje, der talte med ham.

Ifølge politiet fremstod han nervøs og havde vådt tøj, som han forklarede med, at han havde været udenfor tidligere.

I dagene efter ringede den mistænkte flere gange 112, men talte ikke med nogen.

To dage efter drabet på den 32-årige kvinde lod den mistænkte sig frivilligt indlægge på et psykiatrisk center, som kontaktede politiet.

På det tidspunkt var drabet i Elverparken blevet omtalt, og et signalement af gerningsmanden var fremme.

Det gav en klinikchef mistanke om, at den mistænkte, som dengang var 23, kunne være gerningsmanden.

Ifølge klinikchefen fremstod han forpint og psykotisk.

Hun forklarede politiet, at han fortalte, at han ikke kunne kende forskel på rigtigt og forkert, og at der var sket noget forfærdeligt, som ikke skulle være sket.

Mistænkte fortalte agent om gerningsvåben

Politiet afhørte ham med sigtedes rettigheder og ransagede hans lejlighed, dog uden at finde noget med relation til sagen.

De konstaterede, at lejligheden bar præg af at være beboet af en sindslidende.

Den mistænkte afsoner i forvejen en lang dom for et alvorligt forhold og har flere kortere fængselsdomme i voldsrelaterede sager.

I retten kom det frem, at politiet siden 2020 har haft en særlig efterforskning i gang af den mistænkte, hvor en agent først blev indsat i samme fængsel som ham og siden besøgte ham i fængslet.

Det var oplysninger den mistænkte afgav i samtaler med agenten, som førte til, at politiet i går anholdt ham.

I samtale med agenten sagde den mistænkte ifølge politiet, at han smed gerningsvåbnet til drabet på Louise Borglit ud på det psykiatriske center, lige før han lod sig indlægge.

Politiet har ikke kunnet finde et gerningsvåben, på trods af at de har undersøgt 40 knive indsamlet i området, hvoraf syv var lange nok til at kunne have været brugt til at begå drabet.