Mistænkt dansker står frem og afviser pædofilianklager

Den 22-årige danske pædagogstuderende, der er tilbageholdt i USA, nægter sig skyldig i alle anklager om misbrug af børn. Han kalder oplevelsen for sit værste mareridt.

Den sigtede pædagogstuderende Malthe Thomsen er løsladt mod kaution og interviewes i DR (Foto: Andreas Vingaard / DR / Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Vingaard / DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 22-årige danske pædagogstuderende Malthe Thomsen, der er mistænkt for at krænke 13 børnehavebørn seksuelt i New York i USA, nægter sig skyldig i anklagerne.

Det fortæller han i et interview med DR Nyheder. Her taler han for første gang om de oplevelser, han har gennemgået i USA, hvor han blandt andet har siddet fængslet på den berygtede fængselsø Rikers Island.

I interviewet nægter han at have krænket børnene seksuelt, ligesom han afviser at have nogen seksuel interesse i mindreårige.

»Den slags er noget, som jeg altid har tænkt, er noget af det værste, man kan gøre,« siger Malthe Thomsen til DR og fortsætter:

»Kort tid efter jeg var kommet herover, fik jeg taget mig tid til at se filmen »Jagten«, som viser, at man er mere udsat som mandlig pædagog. Og det har altid været et af mine værste mareridt at skulle blive anklaget for den slags,« siger han.

Malthe Thomsens mareridt begyndte 27. juni, da politiet bankede på døren. Han blev taget med til en afhøring, som tog en ubehagelig drejning, da politiet sagde, at de var i besiddelse af videobeviser mod ham.

»Jeg kan ikke komme i tanke om, at jeg har gjort nogle af de ting, de sagde. Men samtidig sad der én, der var specialiseret i den slags og sagde, at hun havde set det med sine egne øjne. Det var helt umuligt at finde ud af, hvilken fod man skulle stå på. Om jeg skulle tro på det, jeg selv vidste, eller det specialdetektiven fortalte mig,« fortæller Malthe Thomsen til DR Nyheder og forklarer, at han skrev under på et papir, som politiet kalder en tilståelse.

Efter afhøringen tilbragte den 22-årige danske pædagogstuderende 12 dage på fængselsøen Rikers Island. Her var han nederst i fængselshierarkiet og følte sig så truet af de andre indsatte, at han lod sig isolationsfængsle.

Torsdag blev han efter længere tids tovtrækkeri løsladt mod kaution på 2,2 millioner danske kroner med de betingelser, at han bærer GPS-fodlænke og ikke forlader Manhattan.

15. august skal retten tage stilling til, om der er tilstrækkeligt bevismateriale til at rejse tiltale mod den 22-årige dansker, der er blevet anmeldt af en tidligere kollega. Den kvindelige kollega er ifølge Malthe Thomsens forsvarsadvokat, Jane Fisher-Byrialsen, blevet fyret fra skolen, fordi »hun skabte for meget drama« blandt andet ved jævnligt at klage over flere af sine kollegaer, skriver DR.