Mistænkt for Brøndbykup anholdt i Filippinerne

Efterforskerne af millionrøveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby fortsætter med at fange svenskere ind. Nu er endnu en mistænkt gået i nettet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en af de mistænkte for danmarkshistoriens næststørste røveri er blevet anholdt. Den mistænkte, der er svensk statsborger, blev anholdt i Filippinerne.

Det er den lokale avis Manilla Bulletin, der oplyser, at den 37-årige svensker blev anholdt tidligere på måneden uden for sin lejlighed i hovedstaden Manila. Det var et samarbejde mellem enheder fra de lokale immigrationsmyndigheder og det filippinske nationale politi, der førte frem til anholdelsen.

- Vi kan bekræfte, at vi har haft to personer efterlyst, og at den ene af dem er anholdt, siger vicepolitikommissær Torben Lund fra Københavns Vestegns Politi.

Den 37-årige svensker er den 17. anholdte i sagen om de cirka 60 millioner kroner, der forsvandt ved et spektakulært kup mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i august sidste år. En stor del af de anholdte er fra Sverige.

Indtil videre har politiet kun fundet 4 af de røvede millioner. Pengene var gravet ned i en have i Odense.

Indtil nu er fire personer, der har haft biroller i forbindelse med røveriet, blevet straffet for hæleri. Hovedsagen mod inderkredsen af de mistænkte ventes at begynde til marts.

/ritzau/