Mistænkelig tekst udløste terroralarm ved Krudttønden

Tirsdag morgen afspærrede Københavns Politi området omkring kulturhuset Krudttønden. De ansatte havde modtaget et brev med en tekst, der gjorde dem nervøse.

Terror i København. Bomberyddere tjekker mistænkelig genstand ved Krudttønden. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en mistænkelig tekst i et brev, der tirsdag morgen fik politiet til at afspærre området omkring kulturhuset Krudttønden i København.

»Der var skrevet noget på brevet, som gjorde de ansatte på Krudttønden nervøse, og derfor kontaktede de politiet,« fortæller kommunikationschef Mads Jensen fra Københavns Politi.

Krudttønden blev lørdag eftermiddag udsat for et terrorangreb, hvor en 55-årig mand mistede livet, mens tre politifolk blev såret. Derfor handlede de ansatte hurtigt, da de fattede mistanke til brevet.

Anmeldelsen løb ind lidt efter klokken 8, og politiet havde mange betjente på de nærliggende gader, som hurtigt kunne være på stedet og afspærre området omkring kulturhuset.

 

Mads Jensen oplyser, at politiet fulgte en standardprocedure, da man tilkaldte ammunitionseksperter, som undersøgte det mistænkelige brev.

Lidt før klokken 10 afblæste Københavns Politi alarmen og ophævede afspærringen.

»Undersøgelsen viste, at der ikke var noget farligt ved brevet, og man kunne derfor ophæve afspærringen,« siger kommunikationschefen.