Mishandling »må ikke ske«

Den amerikanske mishandling af fanger, kan få konsekvenser for udleveringsaftalen mellem Danmark og USA, siger Anders Fogh Rasmussen.

Fangemishandlinger må ikke ske, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tirsdag på sit ugentlige pressemøde.<br>Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

På sit ugentlige pressemøde kommenterede Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i dag på de fangemishandlinger, som har fundet sted i Afghanistan.

Ifølge statsministeren, er den danske regering skuffet, hver gang den får rapporter om, at der har fundet eller måske har fundet mishandling af fanger sted.

- Det må ikke ske, sagde statsministeren.

- Jeg fordømmer på det kraftigste, når og hvis mishandling af fanger har fundet sted. Det er klart, at i lyset af de rapporter, der over de seneste år har været, har vi skærpet opmærksomheden om det, og det påvirker selvsagt de aftaler, som Danmark måtte indgå om udlevering af fanger til bestemte lande, sagde statsministeren.

- Selvfølgelig kan man ikke udlevere fanger til lande, hvis der er mistanke om, at der finder mishandling af fanger sted.

Anders Fogh Rasmussen vil dog ikke ind på, hvilke konkrete konsekvenser, fangemishandlingen har for de aftaler, som Danmark har med USA om udlevering af fanger.

- Det er noget, der bliver taget stilling til i hvert enkelt tilfælde. Men det ligger fast, at vi skærper opmærksomheden omkring disse sager, sagde Anders Fogh Rasmussen.