Misbrugere og psykisk syge fylder forsorgshjem

Landets forsorgshjem fyldes i stigende grad af misbrugere og personer, der er blevet udskrevet efter psykiatrisk behandling.

ARKIVFOTO. Hjemløse-happening på Rådhuspladen mandag d. 9 december 2013. Hjemløse ruller deres soveposer ud i protest mod, at der mangler sengepladser på byens herberger. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Der er rift om sengene på landets forsorgshjem.

Tilstrømningen af hjemløse til forsorgshjemmene er steget de seneste to år, skriver Jyllands-Posten.

Ingen af de 66 forsorgshjem har oplevet faldende efterspørgsel, fremgår det af en rundspørge foretaget af Socialpædagogernes Landsforbund (SL).

45 procent af lederne af forsorgshjemmene svarer, at beboerne er blevet mere belastede af misbrug og psykiske lidelser, og en femtedel oplever målgruppen som mere truende.

»Forsorgshjemmene er jo beregnet til almindelige hjemløse. Mange af de mennesker, der ender på forsorgshjemmene, har været gennem en psykiatrisk behandling og er blevet udskrevet til ingenting,« siger formand for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, til Jyllands-Posten.

I Kommunernes Landsforening erkender man, at der er et problem.

»Det er mennesker med meget komplekse problemer, som ender på forsorgshjemmene, og vi må nok erkende, at der er et kapacitetsproblem – ikke mindst, fordi der mangler billige boliger, som denne gruppe kan betale,« siger konsulent Rafia Atia, Kommunernes Landsforening.

Social-, integrations- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) siger til Jyllands-Posten, at han nu vil gå i dialog med socialpædagogerne og forsorgshjemmene for at se på problemstillingen.