Ministre til fodboldfans efter ny homofobisk smædesang: Stop nu!

Det får ikke konsekvenser for FC Midtjylland, at nogle af superligaklubbens fans torsdag sang homofobiske smædesange om FC Københavns Viktor Fischer. Men episoden har fået flere ministre til at reagere.

Viktor Fischer jublede efter kampen mod Brøndby IF – trods homofobisk hån fra nogle af modstanderens tilhængere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Først var det fodboldfans fra OB. Så var det tilhængere af Brøndby IF. Og Skærtorsdag skete det igen, da fans af FC Midtjylland sang homofobiske smædesange om FC Københavns Viktor Fischer.

Det afslører en privatoptagelse, som B.T. bragte torsdag. På videoen høres en flok tilhængere af FC Midtjylland synge »Fischer, han er gay. Fischer, han er gay. Olé olé olé«.

Episoden fandt sted uden for Parken, efter at de to hold havde mødt hinanden torsdag aften.

Det er dermed den tredje fodboldkamp i streg, hvor der synges homofobiske slagsange om FC Københavns Viktor Fischer. Og det får nu både justtitsminister Søren Pape Poulsen (K) og finansminister Kristian Jensen (V) til at reagere på sociale medier.

Kristian Jensen skriver på sin Twitter-profil:

»Det er for dumt. Kære Black Wolves (FC Midtjyllands fanklub, red.) og andre FCM fans: Stop nu! I kan bakke jeres hold bedre op end det. Vi skal alle tage afstand fra den slags sange – særligt når det kommer fra ens egen klub.«

Søren Pape Poulsen, justitsminister

»Helt ærligt – folks seksuelle orientering kan da ikke være et skældsord blandt normaltbegavede mennesker.«


Søren Pape Poulsen kalder episoden »fuldstændig idiotisk« i et opslag på Facebook – og skriver videre:

»Jeg begriber ikke, at det kan finde sted på danske stadions i 2019. Helt ærligt – folks seksuelle orientering kan da ikke være et skældsord blandt normaltbegavede mennesker. Det er muligt, at det bare er noget, man gør, uden den store mening, men så må man holde op. Der er sådan set ingen undskyldning for det. Homofobi er afskyeligt og afstumpet.«

Søren Pape Poulsen tilføjer, at han håber, at klubberne tager ansvar – og at de skyldige straffes.

Men ulig episoderne fra OB og Brøndby, får sagen ikke økonomiske konsekvenser for FC Midtjylland. Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans til B.T. Smædesangene fandt sted uden for fodboldstadionen, og disciplinæsinstansen har dermed ikke hjemmel til at rejse sag.

Da OB og Brøndby i sidste uge blev tildelt bødestraffe på 25.000 kroner, var det første gang i historien, at Fodboldens Disciplinærinstans uddelte bøder til danske superligaklubber for homofobiske tilråb, som fans har rettet mod en spiller.