Ministerium kan ikke stave eget navn

For nylig fik Undervisningsministeriet nyt logo på deres hjemmeside. Men selv landets højeste uddannelsesmyndighed har problemer med at stave.

Undervisningsministeriet har åbenbart også problemer med at stave, for deres logo oppe i venstre hjørne er forkert stavet. Undervisningsministeriet staves i et ord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Undervisningsministeriet skriver deres eget navn i to ord. Øverst i venstre hjørne på hjemmesiden står det første ord 'Undervisnings', og lige under det står der 'ministeriet'.

Stavefejlen er Undervisningsministeriet selv klar over.

- Det er forkert, hvis du følger retskrivningsordbogen, men vi opfatter vores nye logo som et billede. Derfor har vi fravalgt bindestregen i ordet, siger Louise Seest, kommunikationschef i Undervisningsministeriet.

Hun fortæller, at det er af grafiske hensyn, at Undervisningsministeriet er delt i to ord. Så derfor kan hun ikke se noget problem i, at logoet er forkert stavet, selvom det kan forvirre brugeren, da Undervisningsministeriet andre steder på hjemmesiden er stavet korrekt.

- Jeg har stor tillid til, at folk kan kende forskel på et logo og et ord, siger hun.

Dansk Sprognævn er kede af det

Sabine Kirchmeier-Andersen, direktør i Dansk Sprognævn, er ærgerlig over, at landets øverste uddannelsesmyndighed af grafiske grunde vælger at stave deres navn forkert.

- Vi ser det desværre mange steder, at retskrivningsreglerne bliver tilsidesat af grafiske hensyn, fordi det skal se pænere ud. Derfor er vi i Dansk Sprognævn kede af, at Undervisningsministeriet også har valgt at bruge den fremstillingsform i deres logo, siger hun.

Hun påpeger, at det er ekstra ærgerligt, da det i dette tilfælde med Undervisningsministeriet, er meget tydeligt at ordet skal staves i et ord. Hun henviser til det binde-s der er mellem Undervisning og ministeriet. Og det kan skabe forvirring hos specielt yngre mennesker, hvis de går ind på Undervisningsministeriets hjemmeside.

- De færreste forstår, at det er af grafiske hensyn, at man skriver det i to ord. Og så bliver det lige netop misvisende, siger Kirchmeier-Andersen med henvisning til, at Undervisningsministeriet flere steder på hjemmesiden er stavet korrekt.