Ministerium indklages for ombudsmand i SAS-sag

Hovedorganisationen FTF beder nu Folketingets Ombudsmand om at se nærmere på Integrationsministeriets sagsbehandling i strid om kinesiske stewardesser hos SAS.

Integrationsministeriet foretager ulovlig forskelsbehandling til fordel for den delvist statsejede virksomhed SAS. Det mener hovedorganisationen FTF, der nu vil have Folketingets Ombudsmand til at se nærmere på ministeriets sagsbehandling i forbindelse med beskæftigelse af kinesiske stewardesser hos SAS.

Stewardesserne har nu i et år arbejdet hos SAS uden dansk arbejdstilladelse. Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) meldte virksomheden til politiet i maj måned sidste år. Men politiet har stillet efterforskningen i bero, fordi ministeren også lagde op til at ændre reglerne på luftfartsområdet, set i lyset af udviklingen af international luftfart. Ministeriet har endnu ikke foretaget sig noget. Dermed er SAS blevet bedre stillet end for eksempel virksomheden Danish Crown, der også blev anmeldt til politiet, da en medarbejders arbejdstilladelse var udløbet.

- Den forskelsbehandling er ulovlig og uacceptabel. Vi frygter en ny retstilstand, hvor myndighederne ser igennem fingre med, at der ikke ligger en arbejdstilladelse. I sidste ende vil det koste danske job, siger advokat Helle Bang Hjorth fra FTF.

/ritzau/