Ministerium blåstempler millionstøtte til melodigrandprix

Københavns Kommune og Region Hovedstaden dækkede minus på 77 millioner kroner. Det var okay, lyder afgørelsen.

Det er ganske lovligt, at skatteyderne i København og Region Hovedstaden er endt med at dække det store underskud fra det europæiske melodigrandprix, der blev holdt i København i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Det er blevet kaldt noget værre rod og en skandale.

Men ulovligt er det ikke, at skatteyderne i København og Region Hovedstaden er endt med at dække et underskud på mere end 77 millioner kroner fra det europæiske melodigrandprix, der blev holdt i København i 2014.

Det konkluderer Social- og Indenrigsministeriet, der er tilsynsmyndighed for kommunerne.

De 77 millioner gik til at dække et underskud i et projektselskab, som turismeorganisationen Wonderful Copenhagen havde oprettet til lejligheden.

Budgettet for det selskab var 34,6 millioner kroner. Men regningen endte på 112 millioner kroner.

Og det var altså i overensstemmelse med reglerne, at kommunen og regionen samlede den regning op.

Støtten, der beløb sig til 23,2 millioner fra Københavns Kommune og 60,7 millioner fra Region Hovedstaden, er heller ikke i strid med EU's statsstøtteregler, er vurderingen.

Ministeriet hæfter sig ved, at både kommunen og regionen havde en interesse i begivenheden. Den måtte nemlig forventes at føre turistindtægter og den slags med sig.

- Det antages, at der er rum for et betydeligt skøn ved vurderingen af, om en given disposition er økonomisk forsvarlig, skriver ministeriet.

/ritzau/