Minister vil stoppe fup-kurser

Den er særligt gal blandt de private kursusvirksomheder på markedet, der lænser statskassen for millioner.

Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal ryddes op i industrien af kursussvindlere, der lænser statskassen for millioner. For der er alt for mange udbydere, der snyder med AMU-kurserne, skriver Politiken.

Men det vil minister for børn og undervisning Christine Antorini (S) gøre op med.

- Vi kan jo se, at der bliver ved med at dukke sager op. Men nu er det nok, vi vil have stoppet misbruget, siger hun til Politiken.

Fra 1. maj vil hun derfor sende en nydannet tilsynsenhed på kontrolbesøg hos landets mange udbydere af AMU-kurser. Samtidig bliver der strammet op for betingelserne for at få tilskud, ligesom der skal indføres præcise regler, som skal afgøre, hvornår AMU-kurser må udliciteres til private virksomheder.

Den tidligere regering åbnede op for, at private aktører fik adgang til dette marked tilbage i 2004. Men vi kan se, at det især er de private aktører, der giver problemer, og det er vi nødt til at gøre noget ved, siger Christine Antorini.

Fra den 1. marts 2011 til den 1. februar i år har myndighederne behandlet 67 sager om tilskudssvindel. Det har ført til krav om erstatninger og tilbagebetalinger for mere end 40 millioner kroner. Det viser nye tal fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.