Minister vil slå »væsentligt hårdere« til mod mobiltelefoner i fængslet

De varetægtsfængslede i Krudttønde-sagen har haft adgang til mindst 12 mobiltelefoner. Kontrollen skærpes nu.

Søren Pind (V) vil gøre det markant sværere at smugle mobiltelefoner ind i fængslet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både indsatte, besøgende, personale og advokater skal fremover igennem kropsskannere, når de skal ind i arresthuse og fængsler, hvor der sidder personer, som er dømt for alvorlig kriminalitet.

Det foreslår justitsminister Søren Pind på et pressemøde, efter det er kommet frem, at de varetægtsfængslede i Krudttønde-sagen har haft adgang til mindst 12 mobiltelefoner.

- Der vil blive taget væsentligt hårdere fat end hidtil, siger ministeren.

Antallet af razziaer fordobles fra fem til ti, specialtrænede hunde og skanningsudstyr i særlige celler og på fællesarealer skal lokalisere mobiltelefoner.

Også straffen for at være i besiddelse af en mobiltelefon hæves fra fem til 15 dage. Fremover vil indsatte automatisk få udgangskarantæne, hvis de bliver taget med en mobiltelefon.

Ud over mobiltelefoner er også hejseværk, USB-nøgler og en brødrister, som kan bruges som oplader til en mobiltelefon, blevet fundet hos de varetægtsfængslede i Krudttønde-sagen.

En nat i februar har personer desuden skaffet sig adgang til Ringsted Arresthus, hvor de varetægtsfængslede sidder.

Det opdagede personalet dagen efter på videoovervågning. Derefter blev arresten ransaget, og der blev fundet en mobiltelefon hos en af de sigtede i Krudttønde-sagen.

Politiet vurderer dog ikke, at det har påvirket efterforskningen, at de indsatte har haft adgang til mobiltelefoner. Oplysningerne er kommet frem i en redegørelse fra Kriminalforsorgen, Københavns Politi, PET og Rigsadvokaten.

Også en person i en anden såkaldt terrorsag har haft adgang til en mobiltelefon, oplyser Søren Pind. De seneste år er der fundet mellem 1700 og 1900 mobiltelefoner i de danske fængsler og arresthuse hvert år.

Sagen mod de fire mænd indledes 10. marts i Københavns Byret.

/ritzau/