Minister vil se på erstatning til kræftpatienter

Sundhedsministeren vil se på den patientforsikring, der gør det svært for kræftpatienter at opnå erstatning, selvom ventetid forværrer deres tilstand alvorligt.

Mere end 90 procent af de kræftpatienter, der klager over for lang ventetid, får ingen erstatning fra Patientforsikringen, selvom regeringen har lovet dem akut behandling.

- Det må ikke ske. Men jeg kan ikke gå ind og kommentere nogle enkeltsager. Jeg vil til gengæld invitere alle partiernes sundhedsordførere over til en drøftelse, så vi kan se på, hvordan vi sikrer bedre vilkår for patienterne, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen til Ritzau.

Han vil i starten af 2008 drøfte situationen med Folketingets sundhedsudvalg for at se, om patienterne skal have bedre muligheder for at opnå erstatning.

Reaktionen kommer efter, at Politiken søndag kunne berette, hvordan mere end ni ud af 10 kræftpatienter ikke får erstatning, selvom de har udviklet markant større kræftsvulster og mindsket chancen for overlevelse i løbet af måneders venten på behandling.

/ritzau/