Minister vil granske samtlige børnesager i Esbjerg

Socialministeren vil sende et hold eksperter til Esbjerg for at endevende alle kommunens børnesager efter den tragiske Esbjerg-sag.

En 41-årig familiefar blev idømt syv års fængsel for langvarige overgreb på otte børn. Nu skal Esbjerg kommunes børnesager endevendes. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods fem konkrete advarsler over to et halvt år formåede Esbjerg Kommune ikke at forhindre en stribe seksuelle overgreb på børn.

Det får nu socialminister Karen Hækkerup (S) til at skride ind overfor det omfattende svigt og sende et hold eksperter fra Ankestyrelsen til Esbjerg for at gennemgå samtlige børnesager i kommunen.

- Den her sag er den værste, jeg har set, forstået på den måde, at der har været så mange svigt i det kommunale system, siger Karen Hækkerup til DRs 21Søndag.

41-årige JA blev i november sidste år idømt syv års fængsel for overgreb mod 10 børn. Flere af overgrebene kunne formentlig have været undgået, da blandt andet skoler og SFO advarede kommunen om, at der kunne foregå overgreb.

Men advarslerne blev ikke taget alvorligt af Esbjerg Kommune, og så kunne manden fortsætte overgrebene blandt andet på sine egne børn.

- Man kunne have forhindret de overgreb, der fandt sted i de tre år, der gik, inden man fik sagen undersøgt tilstrækkeligt og handlet, siger Karin Kildedal, der er socialrådgiver og lektor på Aalborg Universitet, til 21Søndag.

- Det er meget uprofessionelt ikke at handle på så alvorlige underretninger, som der har været tale om i den her sag, understreger hun.