Minister: Vanrøgt burde være opdaget

Plejeforældres mulige årelange vanrøgt af anbragte børn burde være opdaget før, mener socialminister.

Socialminister Benedikte Kiær (K) har nu afkrævet Vordingborg Kommune en redegørelse om sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om to plejeforældre fra Mern på Sjælland, der er tiltalt for årelang vanrøgt og vold mod anbragte børn, burde have været opdaget tidligere.

Det fastslår socialminister Benedikte Kiær (K), der nu har afkrævet Vordingborg Kommune en redegørelse om sagen.

- Det, vi har hørt, er ganske forfærdeligt, og jeg har bedt om en redegørelse for, hvordan tilsynet med denne her familie er foregået, for det burde jo have været opdaget, siger hun.

Socialministeren kalder det "forrykt", at der ikke tidligere er grebet ind. Hun peger på, at kommunerne hvert år skal aflægge landets plejefamilier flere besøg for at sikre sig, at de anbragte børn har det godt.

Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har plejeforældrene fra Mern vanrøgtet, slået og sågar frihedsberøvet op imod ni børn.

Politi og anklagemyndigheden er så sikre i deres sag, at de nu har rejst tiltale mod forældrene, der blev sigtet i sagen i juli 2010.

Sagen fra Mern er blot den seneste i rækken af sager om langvarig vanrøgt af børn, der tilsyneladende har kunnet foregå i årevis, uden at myndighederne fatter mistanke.

- Der er ingen tvivl om, at det her område skal følges meget mere nøje, end det har været tilfældet førhen, lyder det fra ministeren.

Parret fra Mern er fjernet fra Vordingborg Kommunes liste over plejefamilier og har ikke længere tilladelse til at have børn i familiepleje.

Vordingborg Kommune havde mandag eftermiddag ingen kommentarer til sagen.

/ritzau/

INFOshop: Rejseguide: Se her hvis turen går til Kreta