Minister satser på frivillig slikaftale

Familieministeren vil have slikket væk fra børnehøjde. Men det skal ske af frivillighedens vej, understreger hun forud for møde med dagligvarebranchen.

Slik og andre usunde varer skal væk fra børnehøjde. Det mener familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K), der har inviteret dagligvarebranchen til møde om sagen. Meldingen fik onsdag butikkernes erhvervsorganisation, Dansk Erhverv, til at advare mod politisk indgriben i, hvordan butikkerne skal indrettes.

Det minder om sovjetisk planøkonomi, konkluderede Lone Rasmussen, forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv. Men familie- og forbrugerministeren understreger over for Ritzau, at hun udelukkende lægger op til en frivillig aftale om eksempelvis at gemme fødevarer som chips, sodavand og slik af vejen.

- Vi kunne aldrig drømme om at lovgive på det her område. Selv har jeg ingen facitliste, men vil lægge op til en meget åben dialog om en frivillig aftale.

Det er Irmas topchef, administrerende direktør Alfred Josephsen, der i Berlingske Tidende onsdag opfordrer ministeren til at tage initiativ til et sådan regelsæt.

/ritzau/