Minister mellemlander i Dash 8-sag

Statens Luftfartsvæsen har på et møde i dag forsikret transportministeren om, at Havarikommissionen har fået alle relevante oplysninger i sagen om et SAS-fly, der angiveligt er havareret på grund af en sjusket reparation.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportminister Lars Barfoed (K) vil foreløbig ikke foretage sig yderligere i sagen om Statens Luftfartsvæsen (SLV), der bliver beskyldt for at skjule oplysninger om årsagen til, at et fly fra SAS havarerede i 2007.

Det oplyser ministeren i en kort, skiftlig meddelelse.

Som afsløret i Berlingske Tidende i søndags er eksperter i SLV nået frem til, at havariet med et Dash 8-fly fra SAS i Københavns Lufthavn i Kastrup i oktober forrige år skyldtes sjusket mekaniker-arbejde.

Men ifølge Berlingske Tidendes informationer er SLVs ledelse ikke gået videre med oplysningen til hverken SAS eller Havarikommissionen, der er i gang med at undersøge havariet. Vurderingen er heller ikke omtalt i en redegørelse fra SLV om de i alt tre havarier med Dash 8-fly, der ramte SAS i 2007.

- Jeg har her til formiddag haft et møde med SLVs ledelse og er blevet informeret om, at Havarikommissionen har fået de alle de relevante informationer om den pågældende reparation, lyder det i meddelelsen fra ministeren:

- Jeg vil nu afvente Havarikommissionens rapport om ulykken.

Havarikommissionens rapport bliver tidligst offentliggjort til sommer.