Minister lunken over for folkeskolelærere fra universitetet

Videnskabsminister skeptisk over for planer om at uddanne folkeskolelærere på universitet. Aarhus Universitet lægger op til et brud med seminariernes monopol.

Bliv folkeskolelærer på universitet. Aarhus Universitet vil udfordre seminariernes eneret og ansøge om at uddanne lærere, skriver Jyllands-Posten.

Idéen har været diskuteret i regeringen, men blev ifølge videnskabsminister Helge Sander (V) vraget.

- Det er et politisk spørgsmål, som vi forholdt os til i forbindelse med globaliseringsrådet. Resultatet blev, at der kommer en ny og bedre uddannelse med et fagligt løft, siger Helge Sander (V) til Ritzau.

Han mener blandt andet, at seminariernes fusion i professionshøjskoler vil styrke det faglige niveau, og han har dermed svært ved at se behovet for at uddanne lærere på universitetet.

Det er tanken, at uddannelsen som minimum skal tage de nuværende fire år og desuden rumme en overbygning, der afsluttes med en kandidatgrad. Ifølge Helge Sander er Aarhus Universitet velkommen til at sende en ansøgning, men han understreger, at det er det nynedsatte Akkrediteringsrådet, som skal tage stilling til den.

/ritzau/