Minister lover massive skattelettelser

Skatteminister Kristian Jensen (V) lover »massive skattelettelser« til danskerne. Han lægger op til væsentligt større skattelettelser end dem, regeringen hidtil har leveret.

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Kristian Jensen (V) kommer nu med et helt konkret løfte til befolkningen : Den såkaldt grønne skattereform, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) præsenterede på Venstres landsmøde i går, er kun første skridt på vejen mod »massive skattelettelser«.

Kristian Jensen forklarer, at de to seneste skattelettelser, som regeringen har gennemført, har været »gode«. Men nu lægges der op til »ambitiøse« skattelettelser. Ministeren stiller dermed, uden at sætte tal på, en skattelettelse på over 10 mia. kr. i udsigt til danskerne.

»Jeg vil ikke sætte beløb på. Jeg kan blot sige, at vi har gennemført gode skattelettelser tidligere, men nu skal vi lave ambitiøse skattelettelser,« siger skatteministeren.

Altså mere end de 10 milliarder som de tidligere cirka har været på?

»De skal være ambitiøse.«

I Det Konservative Folkeparti glæder man sig over Kristian Jensens ord. Partiet foreslog for nylig, at skatten på den sidst tjente krone sættes ned til maksimalt 50 pct. allerede i forbindelse med den kommende skattereform.

»Det her tyder på, at Venstre er enige med os i, at der skal større skattelettelser til. Det ser vi meget positivt på,« siger politisk ordfører Henriette Kjær.

Statsminsteren lancerede i går på Venstres landsmøde i Herning konkrete tanker om en egentlig grøn skattereform, som skal gøre Danmark til en nation af el-biler, vindmøller, bæredygtigt byggeri, grøn bevidsthed og forureningskvoter til salg hos det offentlige. Den grønne revolution skal ifølge Venstre også medføre en regulær omkalfatring af det danske skattesystem.

Indtægten fra salget af forureningskvoter til virksomhederne – ifølge regeringen mellem to og tre milliarder – skal gå direkte til nedsættelse af skat på arbejde. Både topskatten og bundskatten skal der kigges på, siger skatteministeren. Resten af finansieringen skal findes efter Skattekommissionen har barslet til næste år.

På Christiansborg tages der positivt imod de nye meldinger fra regeringen.

»Det er en fantastisk dag, og det var en fremragende tale. Der er hentet så meget inspiration i SF, at det er helt utroligt,« sagde eksempelvis SFs formand Villy Søvndal.