Minister klar med klippekort for dyretransporter

Tre klip skal medføre betinget frakendelse af retten til at transportere dyr, foreslår arbejdsgruppe. Lene Espersen er parat med et lovforslag til foråret.

Justitsminister Lene Espersen (K) fremsætter i løbet af foråret lovforslag om en klippekortordning for dyretransporter for at få skovlen under de brodne kar i transportbranchen.

Grove overtrædelser af arealkrav eller manglende foder, vand og strøelse i transportbilerne er blandt de forseelser, der skal give klip. Tre klip skal medføre betinget frakendelse af retten til at transportere dyr. Efter yderligere tre hakker i kortet skal hammeren for alvor falde i form af ubetinget frakendelse af retten til at transportere dyr uanset virksomhedens størrelse.

Ministeren er parat til at følge anbefalingerne fra en arbejdsgruppe under Justitsministeriet, der tirsdag afleverede en rapport med en grundig gennemgang af de hyppigst forekommende lovovertrædelser af reglerne om dyretransporter og forslag om et klippekort for både transportører og chauffører.

Arbejdsgruppen blev nedsat, efter at Rigspolitiets stikprøvekontrol i 2005 konstaterede overtrædelser af reglerne ved hver fjerde af de kontrollerede dyretransporter.

/ritzau/