Minister griber ind over for pizzerias sure smileyer

Kritisable hygiejneforhold og adskillige politianmeldelser førte ikke til en lukning af et pizzeria i København. Fødevareministeren går nu ind i sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods 13 sure smileyer og 12 politianmeldelser siden januar langer de ansatte i pizzeriaet Yellow Rose på Vesterbrogade i København stadig pizzaer og pomfritter over disken til kunderne. Men nu er fødevareminister Mette Gjerskov (S) er nu parat til at gribe ind.

- Jeg synes, det lyder, som en underlig sag, hvis man på trods af gentagne overtrædelser simpelthen kan få lov til at fortsætte, som om intet er hændt. Jeg beder selvfølgelig Fødevarestyrelsen om en redegørelse for sagen, fordi vi skal selvfølgelig sikre, at vores restauranter er i orden, siger hun til TV 2 News.

Pizzeriaet har gennem længere tid holdt kritiske kontrolrapporter med sure smileyer skjult for kunderne, skriver avisen 24timer. På trods af anmeldelser om grove overtrædelser af fødevareloven, har Fødevarestyrelsen ikke lukket stedet, fordi forholdene ikke er akutte og sundhedsfarlige nok, lyder forklaringen fra styrelsen.

- Selv om vi finder noget, der virker klamt og ulækkert, så er der ikke akut sundhedsfare og dermed ikke nok til, at vi kan lukke butikken, forklarer pressechef i Fødevarestyrelsen, Erik Jepsen, til 24timer.

Når en redegørelse foreligger, vil Mette Gjerskov indkalde fødevareforligskredsen til en drøftelse af, om der er behov for en stramning.

Pizzeriaet Yellow Rose har efter sigende skjult rapporter, der viser, at en medarbejder har haft roskildesyge, mens han har været på arbejde, og at køkkenet er beskidt og nedslidt. Det er sket til trods for, at det er lovpligtigt at hænge rapporter fra Fødevarekontrollen op, så kunderne tydeligt kan se dem.