Minister freder auditørkorps

Gitte Lillelund Bech er tryg ved kvaliteten af afgørelserne fra Forsvarets Auditørkorps og vil ikke kommentere anonyme udtalelser.

ARKIVFOTO 2010 af forsvarsminister Gitte Lillelund Bech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech kommer nu Forsvarets Auditørkorps til hjælp efter kritikken af lange sagsbehandlingstider og afsløringen af alvorlige samarbejdsproblemer, der har fået korpsets jurister, auditørerne, til at kræve deres chef, generalauditør Lars Stevnsborg, fjernet.

Kravet faldt på et møde i Forsvarsministeriet i januar, hvor korpsets tre auditører var mødt op med en lang række klager om dårligt psykisk arbejdsmiljø og mobning.

»Jeg er orienteret om, at der er interne samarbejdsproblemer, og at mit departement tager sig af det. Generalauditøren referer ikke direkte til mig, men selvfølgelig skal alle myndigheder under Forsvarsministeriet fungere som de skal«, siger hun og henviser til, at generalauditøren blandt andet i dialog med ministeriet skal gennemføre en handlingsplan for at rette op på samarbejdet.

En løsning, som medarbejderne dog på forhånd har udtalt mistillid til.Gitte Lillelund Bech er tryg ved auditørkorpset og kvaliteten af deres arbejde, understreger hun.

»Det er dygtige folk, og jeg vil hellere have grundige afgørelser«, lyder kommentaren til kritikken af lange sagsbehandlingstider ved nogle af de senere års spektakulære sager som blandt dem, der fulgte i halen på udgivelsen af bogen »Jæger - i kamp med eliten. En af forklaringerne på sagsbehandlingstiderne er, at der er kommet væsentligt flere sager til auditørkorpset i de senere år, siger hun.

Anonym kritik i auditørkorpset med beskyldninger om "indspisthed" mellem auditørerne og forsvaret vil ministeren ikke kommentere. "Jeg udtaler mig aldrig om anonyme udtalelser", siger hun.