Minister efterlyser åbenhed om partistøtte

Udviklingsminister Christian Friis Bach er enig i anbefalingerne om mere gennemsigtighed i politiske partiers økonomi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en ny rapport om bekæmpelse af korruption i Danmark retter organisationen Transparency International kritik mod Danmark. Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) nikker genkendende til en del af rapportens kritik ret: Der er mangler gennemsigtighed i de politiske partiers økonomi.

- Der er områder, hvor vi kan gøre det bedre. Det gælder ikke mindst øget åbenhed og gennemsigtighed i støtten til politiske partier. Det er en opfattelse, som jeg deler, siger udviklingsministeren til Berlingske Nyhedsbureau.

Et af kritikpunkterne fra Transparency International er, at de politiske partiers økonomi ikke er offentligt tilgængeligt for danskerne, og at det derfor kan være vanskeligt, hvis ikke umuligt, at finde ud af, hvorfra politiske partier, kandidater og folkevalgte modtager deres støtte.

Christian Friis Bach (R) arbejder til hverdag for øget gennemsigtighed, blot med fokus på andre lande end Danmark. Han har haft en rådgivende funktion i forbindelse med rapporten om Danmarks modstandsdygtighed over for korruption og magtmisbrug.

- Ude i verdenen arbejder vi for netop at skabe åbenhed i de politiske processer, siger han.

Overordnet, fremhæver udviklingsministeren dog, giver rapporten en positiv vurdering af Danmarks korruptionsbekæmpelse.

- Det danske integritetsystem er sundt og godt, og det skyldes ikke mindst, at vi har en stærk embedsmandsstruktur og nogle stærke institutioner, der er uafhængige. Og vi har generelt nogle gode principper for gennemsigtighed og åbenhed i den danske forvaltning, siger Christian Friis Bach.