Minister bliver hyldet ved ramadanmiddag

Socialminister Benedikte Kiær (K) blev hyldet ved en omstridt ramadanmiddag i Folketinget mandag aften, hvor hun var den eneste fra regeringen, som deltog.

En håndlavet tyrkisk porcelænstallerken er socialminister Benedikte Kiærs (K) håndgribelige minde om hendes deltagelse i en meget omstridt ramadanmiddag mandag aften i Snapstinget i Folketinget.

Arrangørerne bag middagen, folketingsmedlem Özlem Sara Cekic (SF) og chefredaktør Zaman Kamil Suba fra avisen Zaman Scandinavia havde nemlig fået fremstillet tallerkenen specielt til ministeren som tak for, at hun var den eneste fra regeringen, som deltog.

- Den blev hun rigtig glad for, og jeg sagde til hende, at hun understreger, at hun er minister for hele Danmark ved at deltage i vores middag. Og det synes jeg er utroligt flot trods det pres, hun har været under, siger Özlem Sara Cekic.

Både Dansk Folkeparti og Kristeligt Folkeparti har med forskellige begrundelser forsøgt at sætte en stopper for middagen, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meldte afbud med henvisning til en travl kalender.

Benedikte Kiær selv takkede også nej til at udtale sig i forbindelse med middagen, men ifølge Özlem Sara Cekic var ministeren glad for at deltage, og den megen polemik inden middagen ødelagde ikke stemningen, fastslog arrangøren.

- Nej, overhovedet ikke. Folk hyggede sig og snakkede sammen på kryds og tværs og var glade for at de kunne mødes på denne her måde, siger hun.

Inden middagen var der en del uro, da fotografer og tv-hold fik at vide, at de ikke måtte filme i Snapstinget. Ifølge portvagten på Christiansborg er der dog intet underligt ved det, da det er Folketingets normale regler.

De godt 190 gæster fik svampesuppe til forret, fisk til hovedret og is til dessert. Desuden var der forskellige tyrkiske specialiteter. Og drikkelsen - der var alkoholfri - bestod blandt andet af tyrkisk juice i kander.

/ritzau/