Minister åbner for erstatning til asbestarbejderes børn

Børn af asbestarbejdere ser ud til at få erstatning, hvis de udvikler lungehindekræft. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er positiv.

Arkivfoto: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at sikre, at børn af asbestarbejdere, der har udviklet lungehindekræft, kan få erstatning. Det skriver Avisen.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at sikre, at børn af asbestarbejdere, der har udviklet lungehindekræft, kan få erstatning. Det skriver Avisen.dk.

På Facebook skriver ministeren.

»I dag mødes jeg med Folketingets partier, og jeg ser frem til, at vi forhåbentligt kan finde en løsning, så også andenhåndseksponerede børn og søskende får ret til erstatning,« skriver hun.

Normalt er det kun dem, der har haft et job, de er blevet syge af, som kan få erstatning. Men siden januar 2016 har det været muligt for ægtefæller og samlevere til asbestarbejdere at søge kompensation, hvis de har udviklet lungehindekræft efter at have indåndet asbestfibre for eksempel ved vask af arbejdstøj med asbest.

Avisen.dk skrev mandag, at er flertal uden om regeringen ønskede, at kræftramte børn af asbestarbejdere, også skal have erstatning. Det reagerer ministeren altså nu på.

»Jeg håber, at partierne vil bakke op om en løsning, der kan sættes igang hurtigst muligt, så de børn af asbestarbejderne på eternitfabrikken i bla Aalborg, og som er blevet syge, kan få erstatning,« skriver hun.

Pengene til den nuværende ordning til ægtefæller kommer fra satspuljen. På mødet skal partierne skal diskutere, hvor penge til en udvidelse af ordningen skal komme fra.

Kompensationen for samlevere og ægtefæller til asbestarbejdere er i dag på 170.000 kroner.