- Mine medlemmer skal ikke stå med hatten i hånden

Poul Erik Skov Christensen er på vej til fagbevægelsens protestmøde i Odense for at argumentere for sine medlemmers ret til at vide, hvornår de kan holde op med at arbejde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er regeringens forslag om en såkaldt senior førtidspension, der står øverst på dagsordenen for Poul Erik Skov Christensen, formand for fagforbundet 3F, når han i dag deltager i LOs protestmøde.

Omkring 3.000 LO-tillidsfolk har tilmeldt sig mødet i Odense Kongres Center onsdag eftermiddag for at protestere mod regeringens forslag om at afskaffe efterlønnen.

- Det, jeg vil koncentere mig om i dag, er den senior førtidspension, som regeringen har foreslået som afløser for efterlønnen, siger Poul Erik Skov Christensen.

- Jeg synes, at regeringens udspil står og blafrer noget i forhold til, hvad de egentlig mener i forhold til almindelig førtidspension. Vi hører mange historier fra vores medlemmer om, at de er blevet nægtet at gå på førtidspension og i stedet bliver sendt på den ene arbejdsprøvning efter den anden, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han frygter, at hans medlemmer med indførelsen af en senior førtidspension kommer til at stå med hatten i hånden foran en kommunal sagsbehandler, når de efter mange år med hårdt fysisk arbejde ikke kan mere.

Det er helt urimeligt, at vores medlemmer ikke kan planlægge deres tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, siger 3Fs formand

Poul Erik Skov Christensen foreslår, at regeringen i stedet for at afskaffe efterlønnen igen ser på et forslag fra 3F om at skabe 50.000 grønne jobs gennem offentlige investeringer.

LO-formand, Harald Børsting, bliver i Jyllands-Posten onsdag angrebet af de Radikales leder, Margrethe Vestager, for sine udtalelser om, at det ikke er middelklassens ansvar at tage sig af samfundets svageste grupper.

Børsting erkender, at ”det godt kan være, at jeg har formuleret sig lidt spidst, eller at jeg er blevet spurgt lidt frækt.”

Poul Erik Skov Christensen vil ikke kommentere Harald Børstings udtalelser om, hvem der har ansvaret for at hjælpe de svageste grupper.

- Det må Harald Børsting selv stå til regnskab for, siger Poul Erik Skov Christensen.

- Min egen holdning er, at det er fornuftigt at bo i et samfund, hvor dem, der har mest, skal betale til dem, der har lidt mindre.