Mindre tvang og medicinering i psykiatrien

Der er sket et kursskifte i psykiatrien i Region Hovedstaden, hvor det er lykkedes at standse overmedicineringen af patienterne og samtidigt nedbringe brugen af tvang i form af bæltefiksering.

Det er lykkedes personalet på de psykiatriske afdelinger i Region Hovedstaden at standse overmedicineringen af patienterne og samtidigt nedbringe brugen af tvang i form af bæltefiksering, skriver Politiken.

»Der er tale om et kursskifte. Det er meget glædeligt«, siger Martin Lund, som er direktør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Politiken beskrev i 2012, hvordan hver anden patient på Psykiatrisk Center i Glostrup og hver fjerde i hele regionen fik stærk antipsykotisk medicin i doser, der overskred de maksimale.

Tallet er i dag til 2-3 procent i hele regionen. Desuden viser helt nye tal, at antallet af bæltefikseringer fra 2013 til 2014 faldt med 376 til i alt 1.608, hvilket også er færre end i 2012.

Regeringen håber at have antallet af bæltefikseringer i 2020, og planen er også at gøre centret i Hvidovre bæltefrit, skriver Politiken.