Mindre brand koster 54-årig livet i sit hjem i Odense

Lugten af røg fik en beboer i Æbleparken i Odense til at slå alarm til politiet. En mand er omkommet i brand.

Arkivfoto. Lugten af røg fik en beboer i Æbleparken i Odense til at slå alarm til politiet. En mand er omkommet i brand.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

En 54-årig mand har mistet livet i en brand i Odense sent onsdag aften.

Det oplyser Fyns Politi til fyens.dk.

Det var lugten af røg i en opgang gennem længere tid, der fik en beboer i Æbleparken i Odense til at slå alarm til politiet. Opkaldet kom klokken 23.07 onsdag aften, hvorefter politiet rykkede ud til stedet.

»I en af lejlighederne kan vi se, at ruderne virker meget mørke, og det viser sig, at det er sod, der er på indersiden af vinduerne,« siger vagtchef Steen Nyland til fyens.dk.

Politiets patrulje bliver lukket ind i lejligheden af en af boligforeningens medarbejdere. Inde i soveværelset finder de husets 54-årige mandlige beboer død i sengen.

»Der er nogle brandskader på ham og lidt på sengen, mens der også er flere sodskader. Men branden er gået ud, formentlig på grund af iltmangel, så det er ikke nogen voldsom brand«, siger vagtchefen.

Fyns Politis umiddelbare vurdering er, at branden opstod på grund af rygning i sengen.

Manden er formentlig død af røgskader, men det skal en obduktion slå fast.

»Vi har haft en findestedsundersøgelse derude med bistand fra både kriminalteknikere og retsmediciner, og de har konkluderet, at der ikke er noget mistænkeligt ved dødsfaldet,« siger Steen Nyland til fyens.dk.

»Men han vil blive obduceret for endelig fastslåelse. Det interessante for os er jo at finde ud af, om der forelægger en forbrydelse eller en ulykke, og det skal obduceringen hjælpe os med at give svaret på«, siger han.

Branden nåede ikke at brede sig.