»Min far, han er også landmand«

Gustav, ni år, Store Merløse.

 

»Jeg hedder Gustav, og jeg er ni og et halvt. Jeg bor på Stenhallergården på Sjælland, Store Merløse. Jeg bor sammen med min storebror, min mor og min far. Vi har en hund, der hedder Fie, og to katte. De er fælles.

Min hund kan gøre mig rigtig glad. Den er sød, og så er den sjov at lege med. Det gør mig glad. Jeg aer den og så gearer den op, sådan så den spæner rundt. Den har meget energi. Af en hund på otte år at være, så har den.

Når jeg ikke får min vilje, så bliver jeg sur, og så går jeg bare op ovenpå. Men det tager ikke lang tid, før jeg bliver god igen.

I weekenden, så er jeg for det meste udenfor, ellers så er jeg her ovenpå og spiller Playstation eller et eller andet. Jeg kan godt lide rollespil og så at være udenfor. Det er hver tredje lørdag, der er jeg ude og spille rollespil i seks timer. Det er sammen med en hel masse af mine venner, i Ringsted. Udenfor er det forskelligt, om jeg hjælper min far eller hvad. Jeg kan godt lide at være ude i marken sammen med min far.

Mine yndlingsting at lege med er nok min Playstation og computer, fordi at det er sjovt at spille på. Det er lidt forskelligt, hvad jeg spiller. På computeren er der Farming Simulator 2013 og på Playstation, der er det for det meste GTA.

Gustav, Børn af Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Det er sjovt at gå i skole, og vi lærer også noget. Jeg kan bedst lide frikvartererne. Vi er ved at bygge en robot i skolen. Vi har lavet selveste kroppen, hvor der er solbriller på. Og så er der hjul, fire hjul på, sådan at man kan skubbe den frem og tilbage. Og mig og en af mine venner, vi står for elektronik i den. Vi skal have sat sådan en diskokugle ind i den. Den skal bare lyse.

Når jeg har fri fra skole, så går jeg i SFO, og så er det lidt forskelligt, om vi går i gymnastiksalen, eller hvad vi laver.

I ferien kan jeg godt lide at lege med mine venner. I sommerferien er det fedeste nok at tage i sommerhus, fordi vi kender nogen, der har et sommerhus. Så tager vi derop. Det ligger ved Høve Strand. Vi er der ikke tit, men vi er der et par gange.

Når jeg bliver stor, vil jeg gerne være landmand, fordi at jeg synes, det er sjovt, og også min far han er også landmand. Det skal være svinelandmand ligesom min far. Det er den her gård, jeg skal arve. De tre gårde. Der er denne her. Så ligger der en lidt længere herovre ad, næsten en kilometer herfra tror jeg, og så ligger der en i Ordrup også. Nå jo, to i Ordrup. Så fire gårde. Min storebror vil ikke være landmand. Han er tømrer.

Gustav, Børn af Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

I fødselsdagsgave ønsker jeg mig penge og så en Playstation controler mere.

Min livret er stegt flæsk med persillesovs. Det får vi ikke så tit. Det er forskelligt, hvad vi får at spise. Vi får meget kartofler. Det får vi næsten hele tiden. Det er ikke så godt. Men til stegt flæsk og persillesovs, der kan man overdyppe dem i persillesovs.«

Fortalt til Ditte Faber

Se flere interviews i serien '10 børn' her.